maanantai 9. maaliskuuta 2015

Uusia lääkkeitä...

Tänään meillä oli taas käynti lapsettomuuslääkärillä ja nyt napsahti uusi diagnoosi. Sain tällä kertaa lääkkeet insuliiniresistenssin hoitoon (Metformin). En todellakaan haluaisi niitä käyttää, hyvin todennäköisesti odotettavissa on seuraavien viikkojen ajan kuvotusta ja erilaisia "kivoja" vatsavaivoja, sitten pitäisi kuulemma sivuoireet helpottaa. Toivotaan!

Ja syy miksi nyt kokeillaan tätä on tässä: "Insuliiniresistenssi on ylipainoisten PCOS-naisten hirsutismin, kuukautishäiriöiden, anovulaation ja lapsettomuuden pääaiheuttaja. Insuliiniherkisteet, kuten metformiini, säännöllistävät useimmiten kuukautiskiertoa, parantavat hedelmällisyyttä sekä vähentävät hyperandrogenismia ja mahdollisesti keskenmenovaaraa". (Duodecim)

Saimme ohjeeksi myös mennä ravitsemusneuvontaan Patrik Borgille, ei meidän lapsettomuuslääkärikään ollut ihan vakuuttunut työterveyden ravitsemusterapeutista :D Ja niin mun pitää nyt käydä pari kertaa ultrassa kurkkimassa munasarjojen tilannetta.

Nyt sitten pitäisi vielä keksiä mitä kerron töissä, sillä esim. lääkärikäyntien vuoksi pitää ottaa palkatonta ja hankkia sijainen. Ja tietysti lasten kanssa on hankalaa olla töissä, jos on hankalia vatsaoireita Metforminin takia.

8 kommenttia:

 1. Moi Pöllönen!
  Onnea tuon Metforminen nielemiseen, ne ovat nimittäin sellaisia melkein puolikkaan kananmunan kokoisia pillereitä... Ei kiva. Itse en niitä pystynyt koon takia ottamaan. Mutta ymmärtääkseni vatsaoireita ei tule kaikille. Pidetään peukkuja ja toivotaan että noista on sinulle apua.

  Eräs ystäväni muuten kävi muutaman kerran Patrik Borgilla ja oli tosi tyytyväinen saamaansa palveluun. Hinta vaan kirpaisi. Jos itse pitäisi käydä saamassa ravitsemusneuvontaa niin hänelle varmaan menisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan että kerroin samat asiat on pari viestiä sitten :D Vanhuus ei tule yksin.

   Poista
  2. Jep tuollainen iso, pyöreä pilleri tuolla odottaa iltaa. Silloin nähdään saanko sen alas vai en. Minä en myöskään ole isojen pillereiden fani ja käsittääkseni tuota ei saa edes pilkkoa, kun siinä ei ole sitä jakouraa.

   Poista
 2. Ei ne niin pahoja ole, olen kaks raskautta niitä popsinut. Apteekista voi myös pyytää jotain rinnakkaisvalmistetta, toisissa on pienemmät pillerit. Itsellä on auttanut raskaudenaikaiseen painonhallintaan muttei muuten kyllä, söin niitä kakkosen ja kolmosen välissä vuoden verran. Tsemppiä:)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti et saa niin pahoja sivuoireita kuin minä. Pyysin niitä aikanaan itse, kun kuulin että niistä olisi apua. Sittemmin kaksi eri lääkäriä on sanonut ettei niistä ole minulle mitään hyötyä. Ja en kyllä mitään apua huomannutkaan kaikkien niiden sivuoireisen seasta.

  VastaaPoista
 4. Hei

  Olen ylipainonen ja yritän saada ensimmäistä lasta. Monirakkulaisiin munsarjoihin viittaavaa ei ole löytynyt. Paastosokeri tahtoo kuitenkin kivuta ns. harmaalle alueelle.
  Onko metmorfin lääke korkeisiin sokeriarvoihin? Oliko sinulla sellaiset vai vain monirakkulaiset munasarjat?

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lotta: mulla on toistaiseksi sokeriarvot olleet ihan OK. Vikaa kuitenkin eri hormoneissa ja aineenvaihdunnassa eli siksi mulle nyt tuo Metformin määrättiin.

   Poista
 5. Millä kokeilla mitataan aineenvaihdunnassa olevia häiriöitä?

  VastaaPoista