maanantai 17. helmikuuta 2014

Kun selkä on kipeä, liikuntalajit vaihtuu

Viime viikkoina liikuntani on ollut aika tylsää, kevyttä kävelyä joko lähipuiston poluilla tai kuntosalilla. Selkäni vihoittelee taas jostain syystä ja ainut mikä tuntuu auttavan on rauhallinen kävely. Kokeilin zumpata kotona, mutta ainakaan vielä selkä ei siitä oikein tykännyt.

Lisäksi paino masentaa välillä oikein kunnolla, edelleen ollaan lukemassa 106. Otin taas tilapäiseksi avuksi ruokien kirjaamisen ylös ja herkkupäivän :) Herkkujakin on tullut taas naposteltua useammin kuin kerran viikossa. Toivottavasti näin hiihtolomalla ollessani saisin taas jotain tolkkua tähän touhuun.

6 kommenttia:

 1. Ota positiivisesti, ettei ole tullut lisää kiloja. Pcos:ssa ei voi edes haaveilla herkuista, kun ne ovat jo vyötäröllä.
  Painoharjoittelulla voi lisätä nisuliinireseptoreita, eli se sopii Pcos-naiselle. Lisäksi meillä on se etukin, että lihakset kasvavat melko hyvin. Mutta ne hiilarit, ne hiilarit, siinä se vastaus Pcos-naiselle. Rasvakaan ei ole pahasta, kunhan on hyvälaatuista, esim pähkinät eivät lihota, mikäli hiilarit pidetään alhaisina. Pähkinät pitävät hyvin nälkää ja niitä on hyväopitää mukana napostelun hillitsemiseksi. Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 2. Voisinkin näin lomalla tarkkailla kuinka paljon noita hiilareita oikein tulee syötyä päivittäin :)

  VastaaPoista
 3. Tosiaan, lisää ei ole tullut, joten se on hieno juttu!
  Ja kiitos Anonyymille tuosta kommentista - olen miettinytkin miksi (ainakin minusta tuntuu), että lihakset kasvavat melko helposti. Minulla on nimittäin tuota samaista vaivaa.
  Täytyypäs pitää salitreeni edelleen aikataulussa, vaikka sitä olenkin nyt vähän vähentänyt.

  Tsemppiä Pöllö jatkoon :) Ehkäpä se siitä lähtee taas laskuun, kun aika on sopiva :)

  VastaaPoista
 4. Pcos-naisen on vaikea laihduttaa, kun on jatkuva nälkä ja annoskoot isommat kuin keskivertomiehellä. Se on tuo meidän hormonien epäsuhta, joka vaikuttaa ruokahalua kasvattavasti. Lääkärin mukaan kaikkiin Pcos-oireisiin vastaus on hiilareiden alhaisena pito se myös vähentää ruokahalua ja tietenkin sokeriaineenvaihdunnan liikkeelle paneva liikunta. Pcos- naisen ruokavalioon ei ikävä kyllä sopi leivonnaiset, pastat, valkovehnätuotteet, karkit, keksit jne. En edes osta noita tuotteita, enkä leivo edes jouluksi, en syö pastaa, perunaa, leipää, riisiä enkä makeuta mitään ruokia. Siitä huolimatta painoa on vaikea saada pidettyä kurissa. Kun olen jonkun kerran saanut painoindeksini lähelle 25 tai sen alle, on myös olo mitä mahtavin, mutta kun painoindeksi alkaa nousemaan alkaa taas kaikenlaiset oireet ja niitähän riittää. Masentavaa, kun meihin ei lääkärinkään mukaan päde tavallisille ihmisille laaditut ravintosuositukset ja minua on useasti kehoitettu jättämään viljat ja se on todella auttanut. On vain hyväksyttävä erillaiset ravintotottumukset loppuiäksi. Herkkuina marjat (ilman sokeria) hedelmät ja raakasuklaa silloin tällöin. Juomina kuivat viinit tai
  Gin vichyllä ja sitruunalla (on raikasta ja hyvää). Alkoholia kannatta nauttia harvoin siinä on paljon kaloreita ja liikunnasta saatu hyöty menee hukkaan, kun elimistö polttaa ensin alkoholin ja rasvanpoltto ei käynnisty.
  Karppaajien sivuilta löytyy ohjeita toisenlaisille pitsapohjille, leiville ja leivonnaisille, esim juustokakku on lähes samanlaista kuin normikin kun käyttää makeutuksena karppisokeria, jossa hiilarit 0. Tulipa stooria, mutta ei millään pahalla, omista kokemuksista kerron.

  VastaaPoista
 5. Edelliseen lisäystä. Olen ollut painonvartijoissa, jossa paino laski 4 kg ja siihen jumittui niillä ohjeilla. Liikunta on hyvä apu, muttei yksistään riitä: kolme kuukautta 14-18h rajua liikuntaa: tulos 3.9 kg ja siihen jäi. Vähähiilarisella normipainoon tosi lyheässä ajassa. En laske mitään kaloreita syön paljon kasviksia, kanaa, raejuustoa, hedelmiä ja pähkinöitä ja manteleita joka päivä tosi paljon, useita kourallisia, herkuttelen leipäjuustolla omena tai päärynä palasten kera, lihapatoja, smootheja. Ennen kaikkea puhdasta ruokaa ilman lisäaineita. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. ....Englanninkielisiltä Pcos-sivustoilta löytyy myös paljon lisätietoa tästä sydroomasta, jota Suomessa ei käsitellä kuin ohimennen.

  VastaaPoista