tiistai 28. toukokuuta 2013

Ilkeä kipeä patti silmässä vol. x

Työterveyslääkärillä käyty ja sain mukisematta lähetteen silmäpolille luomirakkulan poistamiseksi. Lisäksi sain kouraani reseptin tulehdusta lievittävään silmävoiteeseen. Lääkäri laittoi putkiloita kerrankin kunnon määrän reseptiin, ettei kesällä tarvitse tulla uudestaan, kun lääkärinkin mielestä vaiva taatusti uusii ennen poistoa. 

Tosin julkisella puolella pääsisin ensi käynnille kuulemma vasta elokuussa kesäsulun vuoksi ja itse poisto olisi sitten joskus. Luomirakkula ei vaadi kiireellistä poistoa, mutta hieman kyllä v****ti, ensin (julkisella puolella) käsketään odottamaan 3-6 kk rakkulan mahdollista paranemista ja sitten kun näin ei käy saa odotella toiset 3-6 kk poistoon pääsyä turvonneen silmäluomen ja kipeän patin kanssa.  Joten hieman asiaa mietittyäni soitin Mehiläiseen ja sain ajan heti kesäkuun alkuun. Noin 300 euroa menee, voihan ne lomarahat näinkin tuhlata :D

Nyt vaan täytyy toivoa, että turvotus hieman laskisi ennen lauantaita, meillä on tietysti töissä kevätjuhlat ja sitten vielä sukulaisen ylioppilasjuhlat. Ja ei hirveästi huvittaisi selittää kaikille ihmettelijöille mikä mun silmää vaivaa. 


p.s. täällä kuva (ei kylläkään omastani) luomirakkulasta, jos ihmettelet mikä se on :)  http://img.tfd.com/ElMill/thumb/F0C-05-S2958.jpg
2 kommenttia:

 1. Heippa! Sanoiko lekuri mitään että mistä se luomirakkula voisi johtua? Mun pienillä lapsilla alkaa huhtikuun alussa aina muodostumaa luomirakkulat ja niitä vastaan taistellaan koko kesä ja allergiaa ei kuulemma oo?!
  -Tanja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun luomirakkula tuli silmätulehduksen "jälkitautina". Ilmeisesti joillakin ihmisillä on vain taipumus saada näitä, jokin rauhanen tykkää tukkeutua siitä silmään normaalistikin muodostuvasta "rähmästä". Voi kuulemma yrittää estää hautomalla kuumalla kerran päivässä ja pyyhkimällä silmän reunoja laimennetulla shampoolla (nitzoral tai vastaava)

   Poista