lauantai 4. huhtikuuta 2015

Metformin 3X850mg

Vihdoin pääsin Metforminin kanssa lopulliseen annostukseen eli 1x850mg aamulla ja 2x850mg illalla.  Sivuoireina valtava ruokahaluttomuus. Kaikki ruoka maistuu ihan mauttomalta. Ensimmäistä kertaa elämässäni joudun oikeasti pakottamaan itseni syömään. Yritä tässä nyt sitten pitää ruokailut säännöllisinä ja terveellisinä, kun mitään ei tee mieli, mutta syömättömyys kostautuu heti huonona olona. Mutta onhan tämä jännää, kun ennen olisin herkutellut mielelläni esim. kiinalaisella ruualla ja nyt taistelen yhtä voileipääkin alas sen 15 minuuttia.

P.s. Olemme nyt miehen kanssa ottaneet aika avoimen linjan lapsettomuushoitojemme kanssa ja kertoneet lähiperheelle ja läheisimmille ystäville tilanteesta. Tuki on ollut aivan mahtavaa ja mikä parasta kaikki ovat ymmärtäneet olla meidän kanssa realistisia tilanteesta. Itse en jotenkin koe sellaisia, "kyllä se lapsi tulee, älä stressaa" kommenteja hyödyllisinä. Ihanin kommentti tuli kummilapsemme äidiltä, hän sanoi olevansa aina valmis kuuntelemaan murheitani ja viemään minua välillä tuulettumaan esim. kylpylään. Ei voi kuin olla kiitollinen ystävistä ja perheestä!

2 kommenttia:

 1. Suurta rohkeutta teiltä olla avoimia. Aikamoinen toi metformin-annoksin, mulla maksimissaan ollut 2grammaa vuorokaudessa että ei ihme jos on oireita. Näyttääkö siltä, että se olis auttanut? Yleensä se nimenomaan alkuvaiheessa auttaa painonpudotuksessa.

  Mä en ole ikinä ajatellut lapsettomuutta omalla kohdalla, mutta kyllähän me tehtiin tätä viimeisintä 2.5 vuotta eli pitkä aika sekin. Olen joskus kuullut, että sitä kutsutaan sekundääriseksi lapsettomuudeksi? Toisaalta kun on jo saanut lapsia, niin ei sitä samalla tavalla uskaltaisi edes puhua kun kommentit epäilemättä on luokkaa "johan teillä on poika ja tyttö". Mutta siitä huolimatta ymmärrän vähän sitä tuskaa ja odotusta, varsinkin kun just esim. pcos on tuttu vaiva. Toivottavasti nyt ne sivuoireita pikkuhiljaa lakkaa ja älä epäröi pyytää lääkäriltä rinnakkaisvalmistetta kokeiluun jos paha olo vaan jatkuu,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama kilo on kadonnut kuukaudessa, ei siis paljon, mutta toki enemmän kuin pitkään aikaan :) Ilmeisesti mun pitää käyttää näitä ainakin 3-6kk, jotta oikea teho nähdään.

   Haluttiin olla avoimia lähinnä sen takia, että salailu kävisi nopeasti aika rankaksi. Nyt voin ihan suoraan esim. sanoa etten pääse ravintolaan iltaa istumaan, kun on huono olo lääkkeistä. Eipähän tarvitse stressata kaiken muun lisäksi tekosyiden keksimisestä.

   Poista