sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Mahtavaa, BMI vihdoin alle 35 :D

Paino tosiaan tänään tasan 107 kg ja minun pituudellani se tarkoittaa, että BMI on 34,9. Eli en ole enää vaikeasti ylipainoinen, vaan siirryin kategoriaan merkittävä lihavuus/ylipaino. Kuinka voikaan olla pienistä asioista niin iloinen :) .  Se myös tarkoittaa, että matkaa on vielä jäljellä 9 kg, jotta BMI on se 32 ja saan vihdoin lähetteen lapsettomuushoitoihin kunnalliselle puolelle. Ja lähetteen ollessa matkalla voimme aloitella hoitoja kevyemmillä hormoneilla yksityisellä puolella. 

Kehoni ei siis ole koskaan omin voimin ovuloinut, PCOS on ärsyttävä kumppani. Mutta kertauksena vielä saamani hoito-ohjeet:

- PCOS:n keskeisin hoito ylipainoisella on laihdutus. Painonlasku voi esim. säännöllistää kierrot, vähentää karvankasvua jne. 

- Itselläni nyt myös hetken matkassa e-pillerit epäsäännöllisten kiertojen aiheuttaminen ongelmien takia.

- Itselleni tärkein tieto oli kuitenkin se, että painon pudottaminen vähentää alkuraskauden keskenmenon vaaraa ja muita raskauteen itseensä liittyviä riskejä.

Asiallista lisätietoa olen löytänyt mm. näistä paikoista:

Terveyskirjasto

Perhesuunnittelusivut

Duodecim-lehti

Tänään voisinkin sitten hieman viritellä talvivaloja pihalle (tai jouluvaloja mieheni mukaan :D )


CC http://christmasstockimages.com/free/xmas-lights/slides/defocused_christmas_lights.htm

4 kommenttia:

  1. Onnea hienosta tuloksesta! :) Luin blogisi läpi, kirjoitat todella mukavalla tyylillä! Itse olen sekä kohtalotoverisi (lapsettomuus) että kollegasi. Oma kiertoni normalisoitui kun pääsin lievästä ylipainosta normaalipainon puolelle. Nyt pudotusta 10 kg verran. Karvaisuus ei ole kyllä hävinnyt mihinkään (mukavia naisellisia pco-asioita :P ) Luomuyritystä jatkamme edelleen, ei vaan voimavarat riitä lähteä hoitoihin.

    Hurjasti tsemppiä projektiin! :)

    VastaaPoista