lauantai 4. tammikuuta 2014

Rahkainen juustokakku

Vaikka tämä nyt laihdutusblogi onkin, laitan tänne(kin) muistiin rahkaisen juustokakun ohjeen, jonka tein huomisia vieraita varten. Ohje löytyy Valion sivuilta :) Yleensä teen vieraille mutakakkua, jossa on 100 grammassa kaloreita n. 400 ja tässä ohjeen mukaisesti tehtynä 291. Askel parempaan suuntaan siis (tai niin ainakin uskottelen itselleni :D )

Ja tältä se näytti uunista tulon jälkeen:





Rahkatäytteinen juustokakku (ohje Valio)

Valmistusaineet

Pohja

200  gkeksejä, esim. Digestive tai Muro-keksejä
60  g  (0,6 dl)Valio Oivariini® juoksevaa

Täyte

2  prk  (à 200 g)Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2  prk  (à 150 g)Valio crème fraîchea 28%
muna
3/4  dlsokeria
1  rklvaniljasokeria
2  rklperunajauhoja

Valmistusohje

Aloita juustokakun valmistaminen hienontamalla keksit esim. monitoimikoneella. Sekoita Oivariini keksimuruihin. (Voit käyttää myös 75 g sulatettua Valio voita.) Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija n. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n.1 min, jotta täytteestä tulee kuohkea ja aineet sekoittuvat hyvin. Kaada vuokaan.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 min.
Jäähdytä. Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä. Siirrä tarjoiluvadille.

1 kommentti: