sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Se aika vuodesta, kun...

...hengityksen avuksi tarvitaan lääkkeitä. On tämä astma vaan jännittävä tauti, koko kesän pärjäsin hyvin ilman säännöllistä lääkitystä, mutta keskiviikon pienen pakkasen jälkeen (ulos)hengittäminen on ollut tuskaa. Ilmeisesti näin aikuisena suurin ongelma näyttäisi olevan pakkanen ei esim. siitepöly.  Ja lisäksi perjantaina meinasi alkaa kurkkukipukin, mutta onneksi 14 (!!!) tunnin yöunet auttoivat. Keho ilmeisesti tarvitsi  paljon lepoa. 

Tästä lähtien pitääkin varmaan siirtyä vain sisäliikunnan pariin muutamaksi kuukaudeksi tai sitten tyytyä tekemään hyvin rauhallisia ulkolenkkejä.

Ja niin keskiviikkona pudotusta oli edelliseen viikkoon +/- 0 grammaa. Ei hyvä  eikä huono muutos.

7 kommenttia:

 1. Astma on kyllä inhottava kun se ottaa otteeseensa. Itse sairastin astmaa koko pienen ikäni, ammattikoulun alkuun asti ja se rajoitti elämääni aika paljon. Onneks aikuisiällä olen pärjännyt täysin ilman lääkkeitä.

  Maaja
  http://life-is-sweet-maajaproject.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin kesät menee ilman lääkkeitä, flunssakaudet ovat hankalia ja silloinkin lähinnä ajat jolloin olen tulossa kipeäksi/ tai jo kipeä.

   Poista
 2. Minullakin astma. Olen käyttänyt raskaudesta saakka Pulmicortin sijaan Symbicortia eli sitä missä on pitkävaikutteista avaavaa. Vuosiin en ole ollut näin hyvässä hapessa eli vedin aamulla pyörälenkinkin 4 asteen pakkasessa "eikä tuntunut missään". Mahtaako sulla olla astma ihan tasapainossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa sain juuri työterveyslääkäriltä käyttöön tuon Symbicortin. Tarkoituksena on nyt testata miten mun käy :) Ja ohjeena jatkossa tosiaan ottaa heti tupla-annoksia lääkkeitä, kun tunnen itseni hiemankin kipeäksi. Ilmeisesti normaaliannokset eivät riitä, jos olen tulossa kipeäksi/ olen kipeä... ihme juttu.

   Poista
 3. Onko sulla ihan virallisesti "astma" eli onko tehty astmatestit sairaalassa ja saanut kelakorttiin merkinnän? Ne lääkkeet kun on kalliita niin saa edes vähän halvemmalla kun on se merkintä. Astman hoidon perusohjeisiin kuuluu että tuplataan lääkitys aina kun näyttää flunssa tulevan. Siks mä sitä kyselen, jos et tätä tiennyt. Mä käytän kortisonia ympäri vuoden ja sitten näitä avaavia vähän vaihtelevasti. Nyt pikkuhilja yritän päästä takas pelkälle kortisonille:)

  VastaaPoista
 4. Kääk! Kolmatta kertaa yritän kirjoittaa viestiä...:) Halusin vaan sanoa, että jos sulle ei ole vielä virallisia astmatestejä tehty sairaalassa niin kannattaa mennä tekemään. Saat kela-korttiin merkinnän ja lääkkeet halvemmalla. Astman hoidon perusohjeisiin kuuluu lääkityksen tuplaaminen juurikin noissa tilanteissa. Itse käytän kortisonia ympäri vuoden, ja astma on diagnosoitu varmaan lähemmäs 10 vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astmatestit on tehty kun olin n. 10 v. ja diagnoosina on tosiaan keuhkoastma niissä tutkimustuloksissa, mutta syystä tai toisesta en saanut silloin Kelan-korvaavuutta lääkkeisiin (pitäisikin kysyä vanhemmilta miksi näin). Viime vuosina mulla ei ole ollut tarvetta kuin kausiluontoiselle lääkitykselle ja nyt tuo Symbicort näytti auttavan :) Jaksan taas liikkua ihan normaalisti ulkonakin :)

   Poista